بـــونـــبــونـــايـــه
طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 829894
[b]ادارة المنتدي طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 103798[/b

بـــونـــبــونـــايـــه
طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 829894
[b]ادارة المنتدي طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 103798[/b

بـــونـــبــونـــايـــه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بـــونـــبــونـــايـــه


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصوردخولالتسجيل
اعلان هام عن بداية منتدى بونبوناية المتداول لدينا  فعلى الاعضاء  اكتماء بناء ارجاء المنتدى وقد تم فتح الرتب والمجموعات والسمعة وغيرها وانتظروا المفاجئات>>>>----.......

 

 طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنوته كيوت1
بونبونى ذهبي
بونبونى ذهبي
بنوته كيوت1


عدد المساهمات : 227
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
العمر : 30
الموقع : هنا

طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك   طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك I_icon_minitimeالخميس يوليو 16, 2009 7:04 am

طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 2111

طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك Maindish3

استعملى العدد الذى يناسب افراد اسرتك من الفراخ البيضاء يزيد وزن الواحدة عن 2كيلو جرام

قومى بتنظيف الفراخ وغسلها بطريقتك المعتادة بالليمون او الملح او الخل حسب ما تفضلين

المكونات :- عدد 3بصلة متوسطة مفرومة ناعم جدا مع 3فصوص حبهان

لوعدد افراد الاسرة اربعة استعملى 2فرخة

قومى بفصل الاوراك عن الصدر اى الفرخة نصفان

قومى بفصل النصف من الاوراك الى ربعان وهكذا فى الفرخة الاخرى قومى بعمل قطع

طولى صغير عند مفصل الدبوسة حتى لا تستوى وهى مفتوحة

يكون لديك الان اربع ارباع من الاوراك

قومى بتتبيل البصل ببهارات اللحمة +بهارات الفراخ +الملح والفلفل

قومى بوضع البصل المفروم فى الكبة ناعم بين راحتى يدك واضغطى حتى تحصلى على البصل

وحدة وماء البصل وحدة او ضعيها فى مصفاة ناعمة خصصيها لذلك وقومى بالضغط عليه

لفصل البصل عن مائه احتفظى بماء البصل

تبلى الاوراك بالبصل واتركيها لليوم التالى فى الثلاجة

عند استعمالهاضعيها فى صنية فى الفرن حتى تنضج وقومى بتحميرها من الوجهان دون اضافة

اى دهون فهى تسوى بما تخرجة من دهون

قومى باشعال قطعه فحم على شعلة البوتاجازالعلوية

احضرى طبق صغير من الاستانلس وضعى قطعة الفحم المشتعلة به

قومى بقدح ملعقة زيت او ملعقة سمن بلدى

ضعى الطبق بة الفحم داخل الصنية وافرغى عليها الزيت او السمن المقدوح

غطى الصنية بغطاء محكم واتركيها فترة

جملى الفراخ المشوية بالبقدونس و البطاطس الشبسى والطماطم
طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 11228223811

بفتيك الفراخ

على لوح التقطيع الزجاجى قومى بوضع صدر الفراخ والاجنحةالى اعلى

بسكين حامى افصلى الجناحان عن الصدر

كررى فى الفرخة الثانية ضعى الاجنحة جانبا

على لوح التقطيع قومى بسكين حامى بعمل قطع فى منتصف الصدر من ناحية العظم

وبمساعدة يدك والسكين اخرجى القرقوشة والعظام

يصبح لديك الصدور خالية من العظام

افصلى قطعة اللحم الملاصق للقرقوشة فى كل ربع يصبح لديك قطعتان

ثم اقطعى الصدر الى نصفان بالطول القطعة السفلى من الربع اقطعيها

القطعة العليا التى تلاصق الاجنحة شقيها نصفان بالعرض يكون الربع عمل 4قطع بفتيك

ليست رقيقة

قومى بوضع القطع فى ماء البصل واضيفى البهارات والملح المطلوب واتركيه لاستعماله فى اليوم

التالى فى الثلاجة

عند الاستعمال اخفقى بيضتين واضيفى لهما فلفل اسود

جهزى البقسماط سواء كنتى اعددتية فى المنزل بتحميص الباقى من الخبز وطحنه
او اشتريتية جاهز اضيفى الية بهارات لحمة + بهارات فراخ

قومى بوضع البفتيك قطعة قطعة فى البيض ثم البقسماط واضغطى عليهابراحة يدك كى تستوى فى

الشكل حمريها فى زيت واخرجيها على مناديل المطبخ الورقية لتتخلصى من الزيت الزائد
طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك 69194446vq3
جملى الطبق بعد الانتهاء من الكمية بالبقدونس والبطاطس الشيبسى


وصحتين وعافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://farwlaya.ahlamontada.com
 
طريقه عمل الفراخ المشويه والبفتيك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بـــونـــبــونـــايـــه :: منتدى الاسرة الكامل :: منتدى الطبخ والحلويات والمشروبات والسلاطات-
انتقل الى: